lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kakkutikkareita

Meillä on yksi inspiroiva kirja kakkutikkareista, sen nimi on (yllätys!) Kakkutikkarit (kirjoittaja Angie Dudley.) Olin ajatellut kakkutikkareiden teon olevan kovin vaativaa ja aikaavievä puuhaa, mutta tämä kirja sai minut kokeilemaan. Kirjailija nimittäin paljasti, että käyttää täytteenä yleensä kaupan valmista kakkua. Yksi vaihe vähemmän, kelpaa meille, kiitos! Uskaltauduin siis kokeilemaan kakkutikkareita keskimmäisen 5-vuotissynttäreille.

Kirjassa tehtiin kaikki kuorrutukset Candy meltseillä, jotka ovat jotain sulatettavia kuorrutenappeja, joita saa vain verkkokaupoista. En ehtinyt enää tilata sellaisia, joten kuorrutteeksi sai luvan kelvata ihan tavallinen maitosuklaa. Täytteenä on kaupan valmiskakkua murennettuna, seassa appelsiinituorejuustoa. Ai ku hyvää! Ja hauskan näköisiäkin vielä. 9-vuotias oli erityisen taitava koristelemaan noita nassuja, itse keskityin dippaamaan kakkupalloja suklaaseen. Vesimelonin kuoren puolikas toimi tikkaritelineenä.

torstai 26. kesäkuuta 2014

Leppäkerttuasut tyttösille

Keskimmäisellä tyttärellä oli vastikään 5-vuotissynttärit. Hän halusi pitää naamiaiset, ja pukeutua itse leppäkertuksi. Minulla oli sopivasti lainassa Ottobre 3/2013 lehti, jonka Seesaw-mekko röyhelökauluksineen sopi hienosti leppismekoksi. Silppusin kaksi miehen t-paitaa, punaisen ja mustan, mekkotarpeiksi ja olin oikein tyytyväinen lopputulokseen.


Mekon nähtyään 2-vuotias pikkusisko tietysti halusi itselleen myös samanlaisen. Tällä kertaa käytin keväällä ostamaani viininpunaista trikookangasta, mustaa t-paitaa riitti vielä kaulukseen ja pilkkuihin. Valmiin mekkonsa nähtyään 2-v tosin ilmoitti halunneensa olla vihreä leppäkerttu, mutta hetken tuumittuaan hyväksyi kuitenkin tämän väärän värisen version.


Molempiin mekkoihin aplikoin pilkkuja sekä eteen että taakse, jotta leppäkertut tunnistaisi myös etupuolelta. Näissä kuvissa mekot ovat olleet jo yhden päivän leikeissä, joten ruttuja on hyvin saatu aikaan, muutama tahrakin.


Pikku leppis innostui esittämään vauhdikkaan tanssin kuvaajalle.


Isompi leppis taas lennähti puuhun!


Pannatkin ompelin samasta mustasta t-paidasta (onneksi mies on kokoa XL.) Päivänsankarin mielestä leppäkertut olivat kovin surullisen näköisiä, kun tuntosarvet lerpattivat alaspäin, joten ne tuettiin pystympään piipunrasseilla.


Aika isoja nuo ötökät meidän kukkapenkissä tänä vuonna!

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Voi kukka


I'm usually a pretty fast scrapper, but this layout took me three weeks to finish. Well, most of the time it was just laying around on my craft table. I was immediately inspired by this months Scrap around the world moodboard once I saw it. I had the perfect picture and the perfect background paper. But the thing I was missing was some yellow papers to go with the moodboard colors... So I made some yellow papers myself, with water colors and acrylic paints.

Yleensä olen aika nopsakka askartelija, mutta tätä leiskaa tein peräti kolme viikkoa. Onneksi Scrap around the world-haaste on voimassa kokonaisen kuukauden. Ihastuin heti haasteen moodboardiin, varsinkin kun tiesin heti täydellisen kuvan ja täydellisen taustapaperin leiskaa varten! Vain keltaiset kuviopaperit puuttuivat. Teinpä sitten nekin itse vesiväreillä ja akryylimaaleilla.



As you can see I was inspired by the yellow, black and grey colors, stripes and dandelions. The journaling is about one day this spring. I had a day off so me and my girls went to a playground. The hill nearby was full of dandelions! It was beautiful! Kids were happy and I was happy and we had such a great time!

Ja niinkuin kuvasta näkyy, moodboardista olen kerännyt keltaisen, mustan ja harmaan pääväreiksi, vinoraidat ja voikukat. Tarinoin leiskaan vähän yhdestä ihanasta päivästä tänä keväänä. Minulla oli vapaapäivä, joten pakkasin muksut pyörän peräkärryyn ja ajelimme vähän kauemmas leikkipuistoon. Läheinen mäki oli aivan täynnä voikukkia! Tosi kaunista! Lapset olivat harvinaisen kilttejä ja itsekin olin hyvällä päällä, ja leiskan kuva muistuttakoon tuosta mukavasta päivästä.
 The title is a bit of a wordplay - "Voi kukka" translates as "Oh, flower" and "voikukka" means dandelion. I used a sketch from Paperilla-lehti.

Luonnoksen otin Paperilla-lehden haasteesta.

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Kesäinen neulebolero


Lankalaatikkoa penkoessa löytyi joskus Lidlistä ostetua mintunvihreää puuvillalankaa. Esikoinen ihastui heti väriin, ja toivoi langasta jotain itselleen. Päätin tehdä kevyen neuleboleron, jota voi pitää vaikka lyhythihaisen mekon tai paidan kanssa kesällä. Ohjeen löydin jostain vanhasta Moda-lehdestä (ehdin jo hukata sen, joten en voi tarkistaa numeroa), mutta se oli aikuisten kokoa.

Malli oli kuitenkin sen verran yksinkertainen, että ajattelin osaavani pienentää sitä sopivaksi. Valmiista bolerosta tulikin sitten vähän liian pieni, se sopi keskimmäiselle muksulle.

Onneksi lankaa oli vielä, ja neuloin esikoisellekin samanlaisen, tällä kertaa sopivan kokoisen. Nyt siskokset voivat samistella boleroissaan kesäjuhlissa.

Hyvää juhannusta!

torstai 19. kesäkuuta 2014

Perhoskortti

Tällainen korttipohjan muoto oli Silhouette-kaupassa freebienä joskus keväällä. Aivan ihana malli, joka ei paljon koristeita kaipaa. Kiinnitin kuvion taakse pinkin paperin ja liimasin ATC-vaihdossa extrana saadun perhosen kukkia haistelemaan. Kortilla olen mukana perhostelmassa tämän viikon P*skiksessa.

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kesävaatetta vauhtiveikolle

Pipo- ja mekkotehtailusta ylijääneistä kangaspalasista sai vielä ommeltua värikkään kesäsetin 2-vuotiaalle. Tai no enhän minä tätä setiksi suunnitellut, mutta tytär itse päätti, että nämä pistetään nyt molemmat päälle. Malli oli kyllä vähän kiireinen, eikä joutanut hirveästi kameralle poseeraamaan, kun piti testata uutta siskolta perittyä potkulautaa.

Haaremimallisten löpöshortsien kaava on Ottobre-lehdestä 3/2013 ja kangas apilajoustofroteeta. Vyötäröresori ei ilmeisesti ollut niin joustavaa kuin ohjeessa, koska siitä tuli aika tiukka jopa meidän spagetin muotoiselle tytölle.

Hihattoman paidan kaava on Ottobre-lehdestä 3/2014 ja kangas Noshilta. Onnistuin jotenkin sössimään kaula-aukon niin, että siitä tuli aivan liian iso. Ilmeisesti rypytin liian vähän etuosaa tai venytin liikaa kaitaletta ommellessani. Tein siihen sitten kunnon laskokset käsin ompelemalla ja taiteilin vielä rusetin toisesta kankaasta vähän peittämään niitä.

Nyt kaula-aukko on sopiva, ja mikä tärkeintä, vaatteista tuli käyttäjälle mieluiset. Sitten odotellaankin, että nämä juhannusviikon lumisateet loppuvat, ja päästään taas käyttämään kesävaatteita!

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Violettia ATC-maailmaa

Huomasin tuossa, että minullahan on vaikka ja mitä käsitöitä ja askarteluita kokonaan bloggaamatta, ai jai. Kai se on vaan niin, että kun tuota aikaa on rajatun verran käytettävissä, niin mieluummin sitten käytän sen uuden tekemiseen, kuin entisen kuvaamiseen, kuvien käsittelemiseen ja bloggaamiseen. Koitan kuitenkin pikkuhiljaa saada töitäni tänne esille. On mukavaa, kun kaikki käsityöt löytyvät täältä samasta osoitteesta, niin voin myöhemmin tarkistaa, mitä on tullut tehtyä, miten ja milloin.

Jos nyt ensimmäisenä esittelisin nämä ATC-kortit Inspiration haastaa -väri- & kirjainhaasteeseen violettia/lilaa ja kirjaimet L, M ja N.
Lennä mun lempeni

Makeaa mahan täydeltä

Neito nautiskelee
 Kuvaajan kiireet näkyvät nyt siitä, että nautiskeleva neito kukkakupissaan on kovin epätarkka, samoin alemman kuvan kortit. Mutta uskokaa minua, kauniita neitoja ja leidejä siellä on!
Kolibri ja kukka, Käenpojat ja marjat, Lumoavien ladyjen lantion liikkeet
Tämän upean ATC-kolmikon sain Vilimarikalta! Kiitos Viltsu ihanista ja taitavasti tehdyistä korteista!

torstai 12. kesäkuuta 2014

Vintage -hääkortti

Veljen vaimo pyysi tekemään hääkortin, ja toiveena oli vintagetyylinen kortti. Se olikin mukava toive, sillä sain taas käyttää noita ihania Graphic 45 -papereita. Ajattelin myös samalla osallistua It's all about the vintage & beauty -haasteeseen, jossa aiheena on käyttää stansseja tai stanssattuja kuvioita. Kaipa nämä Silhouetella leikatut kuviot käyvät myös.

Oli tehnyt mieleni myös kokeilla tuollaista vinoa telinekorttia, johon näin ohjeen jossain facebookin askarteluryhmässä. Se olikin ihan helppo tehdä. Ajattelin, että metallikehyksen sisään voi kirjoittaa päivämäärän tai hääparin nimet. Nyt sitten jännätään, ehtiikö kortti varmasti perille postissa viikonloppuun mennessä!

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kesäinen kortti

Kesäpäivää!

Olen ehtinyt vähän askartelemaankin ompelusten lomassa. Päätin tehdä kortin aiemmin tekemästäni kuviopaperista. Kuviopaperiin olin käyttänyt vesivärejä, tusseja ja gessoa. Nyt leikkasin joitain kukista irti, kohotin tarrapaloilla ja roiskin päälle erivärisiä akryylimusteita. Leimasin kirjainleimoilla "Summer"-tekstin ja embossasin kimaltavalla kohojauheella. Toiseen itse sotkemaani paperiin leimasin perhosia, embossasin samalla jauheella ja leikkelin perhoset irti. Kasaan löytyi vielä lankaa, puolihelmiä ja kartonkileikkeitä, kunnes kortti alkoi näyttää valmiilta.

Greetings from Finlands summer!

I've had some time to craft in between my new sewing hobby. I decided to make a card from a selfmade flowery patterned paper I made earlier. The patterned paper was made with water colors, markers and gesso. Now I fuzzy cut some of the doodled flowers to add some dimension and splashed acrylic inks on top of everything. "Summer" text and butterflies are heat embossed. I also piled up some thread, pearls and chipboards until the card started to look finished.

 Parvekkeen kaiteella kuvattuna kortti näyttää entistäkin kesäisemmältä ja värikkäämmältä! Osallistun pläjäykselläni Time Out-haasteeseen twistaten, aiheena kesä ja vapaaehtoisena lisänä kukat. Lisäksi koitan onneani ihan uuden haasteblogin The Mixed media card challenge dt-haussa: blogi yhdistää kaksi lempiaihettani eli mixed median ja kortit! Kuulostaa hyvältä!

It's so beautiful outside, the card looks even more colorful when photographed on my balcony railing. I'm twisting in the Time Out challenge with the summer & flowers theme. I'm also trying my luck with the new Mixed media card challenge dt call - this one definitely sounds like my kind of challenge blog, combining my two crafting loves, mixed media and cards! 

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Keijun siipien havinaa

 Ostimme joskus esikoisellei H&M:ltä keijunsiivet roolileikkejä varten. Ne olivatkin kovassa käytössä ja periytyivät sittemmin myös pikkusiskoille. Siivet olivat vaaleanpunaista, kimaltavaa "sukkahousua", johon tuli helposti reikiä.

Kun rei'istä alkoi tulla liian isoja, pistin siivet jemmaan odottamaan inspiraatiota. Olin näet nähnyt jossain blogissa hienot virkatut keijunsiivet. Virkkausinto ei kuitenkaan koskaan kasvanut niin suureksi, että olisin saanut aloitettua siipiä.

Ommellessani löysin kangaslaatikosta kirpparilta ostetun vanhan verhon, jonka olin hommannut nukenvaatteiden tekoa varten. Päätin ommella siipiin uudet kankaat harsomaisesta verhokankaasta. Hommaan meni n. 10 minuuttia. En mittaillut, hurauttelin vain verhot kiinni ja leikkasin ylimääräiset pois. Siipien yhtymäkohtaan kieputin satiininauhaa. Mielestäni siivistä tuli oikein kauniit! Pikku keijukaisetkin ovat olleet tyytyväisiä uusiin lentimiinsä.