torstai 27. helmikuuta 2014

Onnittelukortti tohtorille

 Minusta on mukavaa saada "tilaustöitä" askartelurintamalla. Tulee tehtyä sellaisia juttuja, joita ei muuten tulisi mieleenkään, esimerkiksi kihlajaiskortteja gooteille ja 22 erilaista suklaakorttia. Tällä kertaa pyyntö tuli uniikille kortille tohtorin väitöstilaisuuteen. Päätin lähteä vintagelinjalle Korttisirkuksen haaste mielessä. Piirsin tohtorin hatun itse, väritin akvarellikynillä ja käsittelin ruskealla musteella reunat. Ihan sattumalta löysin tuollaisen kullanvärisen koristeen, joka sopi erinomaisesti lyyraksi. Luulen, että se on on jostain napista irronnut keskikohta.

Onnea-tekstin kirjoitin itse metallikehykseen sopivaksi, ja koristelin kortin runsailla kukkasilla. Sisäpuolelle laitoin reunoille suikaleita samoista koristepapereista, joita kannessakin on. Onnittelut tohtorille!

maanantai 24. helmikuuta 2014

Saunapuhdas

 Kaksi skräppäyspostausta päivässä, olen liekeissä! Tämän leiskan tekoon inspiroi Skissedillan luonnos. Olen tosin kääntänyt taustan vinolinjan peilikuvaksi. Kokeilin taustaan uusia akryylimaaleja, joita voitin Paperilohikäärmeen bingosta. Vähän Lidlistä ostettua kohopastaakin on mukana ja mustia vesiväriroiskeita. Oranssit napit olen ihan itse tehnyt! Aiheeksi päätyi saunapuhdas iloinen nuorimmainen, tämä on pari edellisen postauksen leiskalle, vaikka värimaailma onkin kovin erilainen.

Here's my youngest daughter after sauna, so happy! I was inspirad by the Skissedilla sketch this month. I mirrored the background but kept the diagonal layout, small picture and the position of the title. I tried my new acrylic paints to the background, along with some texture paste and water color splashes. Orange buttons are selfmade! 

 


You are sew lovely

Osallistunpa ensimmäistä kertaa Scrap Around the World-haasteeseen. Se on Etelä-Afrikkalainen mixed media-henkinen skräppäyssivusto, jossa julkaistaan joka kuukausi "moodboard" kuvakollaasi, josta otetaan inspiraatiota omaan työskentelyyn. Tällä kertaa moodboard oli ystävänpäivähenkinen pinkin ja sydänten kera, mutta skräppäsin (taas kerran) lapsistani.

This is my first time to enter Scrap Around the World. They have a lovely moodboard to inspire scrapbookers everywhere. It was called "Fabulously valentiney moodboard", but I didn't make a valentines project, instead I made a layout about my children (as usual, I know...)



Täällä köllivät kolme tytärtäni vanhempien sängyssä saunan jälkeen. Leiska tulee nuorimmaisen omaan albumiin, joten hän on pääosassa useimmissa kuvissa.Tämä on oikeastaan aukeaman toinen sivu, joten en lisännyt tähän leiskaan otsikkoa tai tarinointia, vain tuon leimatun lauseen "You are sew lovely." Kuvakollaasista nappasin vaaleanpunaisen värin, siksak-kuvion ja paaaljon sydämiä. Nyt jälkeenpäin katsottuna myös taustan maalailu näyttää aika paljon kakkukuvan kuorrutukselta, eikö vaan?

Here are my three daughters in our bed after sauna. The layout is for my youngest daughter so she's the star of most of these pics. This is actually a pair to another layout I made, so no journaling or title this time, only that stamped text "You are sew lovely." From the moodboard I added some light pink color, lots of hearts and some chevron stripes. Also the painted background looks a bit like the frosting of that cake, doesn't it? 



sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Ylipolvensukat tytölle -ohje

 Olen neulomassa itselle ihania pitkiä ylipolvensukkia . Toinen on vasta valmis, koska kuvio on niin hankala neuloa, etten jaksa tehdä sitä kovin pitkään yhteen menoon. Muitakin mutkia on ollut matkassa, mutta siitä ehkä myöhemmin lisää... 9-vuotias tyttäreni ihastui siihen yhteen valmiiseen sukkaani ja tilasi itselleen samanlaiset. En suostunut. Lupasin kuitenkin neuloa hänelle helpomman version ylipolvensukista. Langoiksi tytär valitsi kolme-kympillä-seiskaveikkoja kirkkaissa väreissä. Kirjoitin ohjeen ylös, jos sinäkin haluat tehdä sukat laihasääriselle tyttöselle, jonka kengännumero on 35.

Lanka: Novita 7 veljestä kahta eri väriä (pinkki ja petrooli)
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Aloitus: Luo 64 silmukkaa kaksinkertaisella langalla (molemmat värit yhdessä). Jaa neljälle 3,5 mm puikolle (=16 s /puikko) ja neulo kierros nurjaa (yhdellä värillä). Vaihda työhön 3 mm puikot ja neulo samalla värillä 7 cm 2 o 2n joustinneuletta.

Varret: Vaihda taas 3,5 mm puikot ja toisen värinen lanka. Neulo 9 kierrosta sileää oikeaa. 10. kierroksella kavenna molemmissa sivuissa 2 oikein yhteen = 62 s. Vaihda väriä, neulo taas 9 krs oikein ja 10. kierroksella kavennukset molemmissa sivuissa. Toista näitä 10 kierroksen raitoja kavennuksineen, kunnes jäljellä on 48 silmukkaa (=12 s/puikko.) Neulo vielä kolme 10 kierroksen raitaa ilman kavennuksia. Vaihda väriä ja neulo 7 cm 2 o 2 n joustoneuletta.
 Kantapää: Vaihda kantapäähän taas toinen väri. Tee kantapää omaan tyyliin. Minä teen yleensä aina vahvistetun kantapään, ohje esim. täällä.
Vaihda väriä. Poimi kantalapun molemmista reunoista 12 silmukkaa. Tee kiilakavennukset, niihinkin ohje löytyy tuolta Yhteishyvän sukkaohjeesta. Kavennuksien jälkeen pitäisi olla taas 12 s/puikko = yhteensä 48 silmukkaa.

Jalkaterä: Neulo sileää oikeaa 14 cm (kantapäästä asti mitattuna) tai kunnes käyttäjän pikkuvarvas peittyy. Vaihda väriä ja tee kärkikavennukset. Samaisesta ohjeesta löydät ohjeen kohdasta "kärkikavennukset eli sädekavennukset."

Tee toinen sukka vastakkaisilla väreillä ja ihastele lopputulosta!
P.s. Pitkät ylipolvensukat ovat pakkaspäiviksi erinomainen valinta isolle tytölle, joka ei enää suostu laittamaan villahousuja jalkaansa.

lauantai 22. helmikuuta 2014

Vauvoille kortteja

Kerroinkin jo aiemmin, että aion osallistua Paperilla-lehden korttikeräykseen, jossa kerätään kortteja Kätilöopistolle, sairaille vastasyntyneille ja keskosille. Kortteja annetaan vauvoille ja vanhemmille muistoksi erilaisista kehityksen ja kasvun etapeista, esimerkiksi kun painoa tulee täyteen kaksi kiloa. Laitoin omat korttini postiin alkuviikosta. Muutaman tekemäni vauvakortin olenkin jo esitellyt, tässä tulee niitä lisää. Aika yksinkertaisia ja nopeita kortteja syntyi liukuhihnatyönä useampia. Lisäksi kaivoin varastoistani aiemmin tekemiäni pienille sopivia kortteja mukaan kuoreen. Toivottavasti nämä ilahduttavat jonkun pienokaisen ja vanhempien päivää!







torstai 20. helmikuuta 2014

Charlie

Tein taas Chaplin-kortin, tässä linkki edelliseen. Leikkasin pikku kulkurin jälleen Silhoutella. Taustan tein musteilla tuputtamalla ja tekstin leimasin. 

Olen ajatellut osallistua ulkomaisiin korttihaasteisiin. Tähän asti olen seurannut vain kotimaisia kortthaasteblogeja, mutta nyt olen kerännyt lukulistalle kymmeniä ulkomaisia haasteita. Mielenkiintoista ja erilaista! Suurimman osan olen löytänyt linkkien kautta muista blogeista. Tällä kertaa osallistun noihin kolmeen alla olevaan haasteeseen. 

I recently made this Chaplin card, which I liked very much, so I tried again. The little tramp is cut from black cardstock with Silhouette Portrait. I made the background with inks directly to cream-colored card and stamped the text. I would like to enter:

Less is more - Masculine
CAS on Sunday - Masculine Card
Simply Create Too - St. Patricks day or Use green

Mitä olen oppinut muumeilta

En muista, olenko täällä blogistaniassa koskaan kertonut, että tykkään kovasti muumeista. Olen suorastaan fani. 9-vuotiaan esikoisen kaveri katseli kerran ympärilleen meidän keittiössä ja kysyi sitten: "Miksi teillä on noin paljon muumeja." Miten niin paljon, minä ihmettelin mielessäni. Ja katselin uusin silmin keittiötä. Totta, onhan siinä seinällä muumikelloa, taulua ja seinälautasta, mutta onko se nyt niin paljon... Muumikalenterikin toki on... Pari kannua ja peltipurkkia esillä ja pari-kolmekymmentä muumimukia lasioven takana... Onpas noita kertynytkin! Ja sitten on tietysti niitä muumijuttuja, jotka eivät ole esillä. Lautasia, laseja, kirjoja, lakanoita, pyyhkeitä, pehmoleluja ja sarjakuvia... Tunnustan keräileväni vain niitä muumimukeja, ja niitäkin vain kaupasta uusina. (Voin kyllä tunnustaa seuraavani facebookissa yhtä muumimyyntipalstaa, mutta vain kerran olen sieltä ostanut jotain.) Muut muumitavarat ovat siis ihan itsestään muuttaneet meille! Ihmeellistä.
Diminutiivinen kohtaaminen
Muumilaakson tarinoita -tv-sarja on ihan kiva sekin, mutta alkuperäisiä ja aitoja muumeja minulle edustavat ne Tove Janssonin piirtämät muumit. Muumisarjan tunnarissa lauletaan, että "Muumeilta elämää oppia voi", ja minäpä kerron nyt kaksi asiaa, jotka olen oppinut muumeilta. Molemmat ovat sivistyssanoja. Ensimmäinen sana on diminutiivinen. Opin sen kirjasta "Outo vieras muumitalossa", jossa pikku Myy epäilee, että muumitaloon on saapunut diminutiivinen eli pikkuruinen lurjus.

Eksentrinen elämänasenne
Toinen sana on eksentrinen. Tätä sanaa käyttivät sarjakuvassa Muumiperhe Rivieralla aateliset snobiherrat puhuessaan muumiperheestä. Kuinka ihanan eksentrisiä, erikoisia ja tavallisesta poikkeavia he ovatkaan! Diminutiivinen ja eksentrinen tulivat mieleeni, kun mietin aihetta Inspiration haastaa ATC-haasteen helmikuiseen tehtävään; kirjaimet D ja E, värit musta ja valkoinen. Ja värimaailmaksi ei kelpaa mustavalkoinen, johon kuuluu myös harmaan sävyjä, vaan nimenomaan musta ja valkoinen.

Nouseva myrsky
 Leikkasin muumilaakson hahmot jostain (no se oli sellainen muumilasitaulu ikkunaan) pakkauspahvista aikoja sitten. Nyt tein niille ATC-kokoiset taustat ja kiinnitin kohotarroilla. D- ja E-korttien lisäksi tein vielä pari lisää. Myrsky on nousemassa, sen näkee tietysti hattivateista. Nouseva myrsky on muuten myös kotimainen yhden naisen yritys, joka tekee koruja kierrätysmateriaalista. Olen ostanut sieltä itselleni joululahjaksi uudet lempikorvikseni, kierrätyskumista valmistetut Musta Lintu -sulkakorvikset. Anteeksi pieni mainostus tähän väliin, ne on vaan niin hienot ne korvikset ja hieno yritys!
Kevättä rinnassa
 Viimeiseksi tein vielä herttaisen Muumipeikko ja Niiskuneiti -ATC:n, tämänkin mustana ja valkoisena.

Ja lopuksi näytän teille, miten ihanaa postia sain tällä viikolla. Vaihdoimme Heenun kanssa viisi ATC-korttia, minä sain nämä: Merenalaista elämää, Kotipuun linnut, Rose 2, Liljat ja Steam 2. Todella upeita ja taitavasti tehtyjä pieniä taideteoksia! En raaskinut heti laittaa albumiin, vaan jätin nämä hyllynreunalle esille. Kiitos Heenu!!!

maanantai 17. helmikuuta 2014

Kevään vihreää

Ehdinpä taas pitkän viikonlopun aikana askarrella kortin P*skikseen. Tämän viikon aiheena on resepti: 3 sulkaa, 2 väriä ja yksi naru. Sulat leikata hurautin Silhouetella, väreiksi valitsin valkoisen ja kevään vihreän, ja pyöräytin rusetin paperinarusta. Taustapaperin tein ihan itse leimailemalla. Lisäsin vielä vähän blingblingiä kimalleliiman ja paljettejen muodossa.

Your vision will become clear when you look into your heart.

Ei muuta lisättävää tänään.

Arvonnan voittaja

Huomenta ihanat! (ja miksei vähemmän ihanat myös)

Kiitos kaikille 33 henkilölle, jotka osallistuitte arvontaani! Oli mielenkiintoista lukea, mitä reittejä olitte löytäneet tänne Piipertäjiin. Vaikka tietenkin, jos on pitempään jotain blogia seurannut, ei enää muista, mistä sinne alunperin eksyi. Kiitos myös kaikille, jotka jaoitte mainosta arvonnasta blogissanne!

Onnettareni oli tälläkin kertaa random.org, tuo lahjomaton satunnaislukugeneraattori. Ja askartelutarvikepaketin voitti numero 2:
Marjut Mallu näpertää-blogista!

Mallu näpertää onkin ihana askartelublogi, jota olen seurannut jo pitemmän aikaa, käykääpä tekin katsomassa.

Onnea Marjut! Laittaisitko osoitteesi minulle sähköpostiin paula.piipertaja at gmail.com, niin saadaan palkinto perille!


lauantai 15. helmikuuta 2014

Suursukka

Tuolle ukkelille pitää neuloa vähintään yhdet sukat talvessa. Siinä menee tovi, sillä kengännumero on 45.

Näiden sukkien vitsi on siinä, että tein vintiltä löytyneistä sekalaisista lankanöttösistä itse raitalankaa.Leikkasin suunnilleen väreiltään ja paksuudeltaan yhteen sopivia lankoja metrin-parin pätkiksi, solmin yhteen ja käärin kerälle. Ihan kivat raitavarrethan noista tuli. Langanpätkiä toki jäi nurjalle puolelle niin paljon, etten viitsinyt kaikkia päätellä. Markkinoin sukat miehelle niin, että ne langanpätkät siellä sisällä lämmittävät varmaan ihanasti...

torstai 13. helmikuuta 2014

Iloisia pikkupiipertäjiä

Oi oi, voitin Enkulin tammikuun musahaasteen arvonnan. Ja Enkulin haastehan on siitä ainutlaatuinen, että voittaja saa itse toivoa, mitä haluaa palkinnoksi- askartelijalle askartelujuttuja, neulojalle lankoja ym.
Minun oli hankala päättää mitä toivoisin, minähän teen vähän kaikkea. Sitten keksinkin toivoa jotain pientä noille junioripiipertäjille. Olen saanut aika paljon askartelupostia - palkintoja, tilauksia ja atc-vaihtokuoria ja varsinkin keskimmäinen on ollut niistä vähän kateellinen. Ahkera askartelija haluaisi itsekin jotain kivaa postia. (Yksi ihana nettiystäväni lähettikin hänelle viime vuoden puolella ihan oman paketin askartelutavaraa.)


Tämän Enkulin arvontavoiton pidin lapsilta salassa ja kerroin vasta sitten, kun paketti oli perillä. Voi sitä riemua, mikä syntyi, kun paketti aukaistiin! 4-vuotias hymyili niin leveästi, ettei koko hymy mahtunut edes kuvaan!


Kaikille löytyi paljon omaa ihanaa... 9-vuotias nappasi tuon Konttori-kyltin ensimmäisenä ja ripusti sen oveensa. Myös Barbie-suunnitteluvihko, saippuakuplat ja timanttitarrat vilahtivat esikoisen kasaan.


Pienimmäinen omi Hello Kitty -värityskirjan. Enkuli oli pakannut mukaan myös pieneen käteen sopivia vahaliituja. Niitä ei ole koskaan liikaa, eikä värityskirjojakaan. 4-vuotiaskin sai oman puuhakirjan, kyniä, saippuakuplia ja tarroja...


 Olisin halunnut ottaa kuvan koko paketin sisällöstä, mutta se hajaantui niin äkkiä kolmeen suuntaan, etten ehtinyt! Onneksi minulle jäi sentään tuo suklaalevy. Kiitos kovasti Enkuli, meiltä kaikilta!

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Sydämellisin terveisin

Osuin Korttikarkuri-blogista ihkauuteen haasteblogiin, joka aloittaa ihan pian. TIME OUT Challenges on jo esitellyt erilaiset haastetyyppinsä ja odotan innokkaana niiden alkamista! Toiveikkaana yritän myös mukaan DT-tiimiin, johon on parhaillaan haku päällä. DT-hakutyön aiheena on rakkaus/ystävyys.

I found myself in this cool new challenge blog, TIME OUT Challenges. Can't wait for the challenges to begin! I just had to try to get to this talented DT-team. The topic for DT-wannabes is Love/Friendship.

Tein pienen mixed media canvaksen, n. 20 x 20 cm kokoiselle pohjalle. Pohjalla on paperisilppua, jonka päälle olen maalannut akryylimaaleilla. Sydämen kartongista on leikannut tuo uusi rakkaani, Silhouette Portrait. Tätä taulua oli tosi kiva tehdä. On se vaan kivaa viettä hetki askarrellen aina silloin tällöin!

I made a small canvas 20 x 20 cm. I collected all kinds of paper scraps and painted over them with acrylic paints. The heart at the top is cut with my new love, Silhouette Portrait. I had so much fun making this little painting! I really do need that time out to craft every now and then...
 Inspiroiduin taas Enkulin musahaasteesta, jossa on helmikuussa kuunneltu Yölinnun Preussinpunaista. Osallistun myös Mervin karkkihaasteeseen, josta voi voittaa upean palkinnon.


I hope you liked my painting, have a nice day! With heart, Paula

Toivottavasti tykkäsit taideteoksestani ja mukavaa päivän jatkoa! Sydämellisin terveisin Paula

maanantai 10. helmikuuta 2014

Nalle-Kalle

Tässäpä pikainen kortti P*skikseen, jossa kaipaillaan puukuviota. Kortin pilkullisen taustapaperin pohjalla kuultaa puunsyykuviointi ja lisäksi nuo oranssit sydämet ovat puisi kuvioita. Kyllä nyt kelpaa, kun tuplasti olen haasteen aiheessa mukana. Tämänkin kortin voisin lähettää Paperilla-lehden korttikeräykseen.

Jos omaa korttisormea syyhyttää, osallistupa arvontaaniniin voit voittaa vähän askartelutarvikkeita.

Ihmeellinen roskapostivyöry on vallannut blogini. Suurin osa niistä jää bloggerin seulaan kiinni, eikä päädy kommentiksi asti, mutta sähköpostini roskapostikommentit tukkivat. Ärsyttävää. Olen joutunut muutaman postauksen sulkemaan kokonaan kommenteilta, toivottavasti vyöry kohta loppuu.

lauantai 8. helmikuuta 2014

Chaplin

Leikkasin Silhouetella ihan tavallisesta mustasta kartongista mr. Chaplinin hattuineen, keppeineen ja viiksineen. Näytti niin kivalta kermanvärisellä korttipohjalla, että en sitten lisännyt muuta kuin vähän harmaata promarker-tussia maaksi. Tämä kortti oli niin helppo tehdä, että voikohan edes askarteluksi kutsua? Suurin työ oli tuuskata Silhouette Studio-ohjelmalla netistä löytynyt Chaplin-kuva leikattavaksi versioksi, eikä siinäkään montaa minuuttia mennyt.

maanantai 3. helmikuuta 2014

50 000 arvonta!!! (arvonta päättynyt)


Heinäkuun 2012 jälkeen (jolloin siirsin blogini tänne bloggeriin), on Piipertäjien touhuja käyty ihmettelemässä 50 000 sivunäytön verran. Kiitos kaikille kävijöille ja erityisesti teille, jotka tulette toisenkin kerran ja ilahdutatte kommenteilla! Keräsin tällaisen paketin askartelutavaraa, jotka joku onnekas saa omakseen. Siinä on pieni skräppäyssetti, tarroja, teippiä, paperiruusuja, leikekuvia ja Gorjuss-leimasetti. Halusin koota sellaisen paketin, jonka haluaisin itsekin voittaa.

Olet mukana arvonnassa kommentoimalla tätä postausta. Kerro vaikka miten olet päätynyt blogiini tai muita terveisiä tai toivomuksia. Aikaa osallistua on pari viikkoa, 16.2. asti (koko päivän.)

Tätä kuvaa voi jakaa omassa blogissaan.

Olethan huomannut myös blogini facebook-sivut?

CAS, korttikeräys!


Olen viime aikoina ihastellut erityisesti Clean and Simple eli CAS-tyyliä edustavia kortteja blogisurffailujeni aikana. Tähän tyylisuuntaukseen kuuluvat tyhjän tilan käyttö ja tarkkaan asetellut, harvat elementit. Täytyihän sitä sitten kokeilla, kuinka sujuu Paulalta CAS. Sieppasin P*skishaasteesta värit ja teippasin kokoon tällaisen pupukortin. Pupu on leikekuva, jonka ostin Prismasta (en ole kovin merkkitietoinen askertelija. Jos se näyttää kivalta, sitä voi käyttää.)


Toinen korttini on vähän vähemmän CAS, mutta tähän käytinkin Askartelutaivaan Mallin mukaan-haasteen luonnosta. Ajattelin lähettää nämä kortit Paperilla-lehden organisoimaan korttikeräykseen. Alla lisätietoja, tule sinäkin mukaan!



Ja vielä yksi asia: 50 000 sivunäytön kunniaksi laitan pystyyn arvonnan!

lauantai 1. helmikuuta 2014

Ystävykset

 Sitä on päästy jo helmikuulle asti tätä vuotta! Askartelutaivaassakin alkoi uusi skräppäyshaaste aiheenansa helmikuulle sopivasti "Paras ystävä." Skräppäsin tyttären kaverikuvan syksyltä. Kuvan ottamisen jälkeen kirjoitin vielä lisää tekstiä tuohon kuvan alle. Taustan tein valkoiselle kartongille mistailemalla ja embossaamalla. Chevron-kuvion, nuolen ja viewmaster-kiekon olen surauttanut Portraitilla. Chipboard-kuviot olen ostanut facebookin askartelukirppikseltä. Sitten on tagia vaatteesta, jämäpapereita muista askarteluista ja stanssattu talorivi, jonka olen saanut Askartelutaivaan ylläpitäjiltä. Kylläpäs osaan jo hyvin tätä askarteluslangia. Jos sinä et tiedä, mistä puhun, kurkkaa tänne. Sen jälkeen voitkin aloittaa oman työsi Askartelutaivaan skräppäyshaasteeseen.