maanantai 31. lokakuuta 2011

Isälle kortti


Osallistun ensimmäistä kertaa Villakeijun korttihaasteeseen tällä nallekortilla. Luonnoksen mukaan piti tehdä isänpäiväkortti.

 

Tämä sopii muusikkoisälle. Mustetta on töhritty vähän sinne ja tänne ja farkun napit tuo rouheutta korttiin.

Matkanukkekoti


Meillä on laatikollinen nukkekodin kalusteita, jotka ovat liian isoja tähän esikoisen nukkekotiin. Kädentaitomessuilta löytyi kalusteisiin sopivan kokoinen nallepariskunta, joten nyt puuttuu enää itse talo. Sitä odotellessa päätin tuunata kenkälaatikosta nallukoille väliaikaisen kodin

 

Tapettia seinään ja skräppäyspaperia lattiaan , siellä kelpaa nallemuorin maalailla.



Kannesta tulee viereen toinen huone.



Leikin jälkeen tavarat voi pakata takaisin kenkälaatikkoon. Kuvassa myös nallejen puinen säilytyslaatikko, jossa on heille vaatteita läjäpäin. Puulaatikon kansi on tässä kylpyhuoneena. Kylpyamme on muuten kirppikseltä ostettu saippuakuppi, jossa on tarralla kiinnittyvä pikku koukku hanana.

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Hauskaa halloweenia!


 Ekaluokkalainen sai lauantaina idean pitää illalla kauhukekkerit parille kaverilleen.



Eipä sitten muuta kuin kurpitsoja kaivertamaan. Ai niin, ei meillä ole... no tämähän on melkein sama juttu?



Pikkusisko mahtui vielä viimevuotiseen pukuunsa. Pienten kummitusten pukuun ei tarvita lakanaa, tyynyliina riittää! Huppuun on piirretty tusseilla pelottava irvistys.



Juhlien järjestäjälle ei kuitenkaan kelvannut viimevuotinen noitapuku, vaan hän halusi olla vampyyri. Kaappeja penkomalla asu syntyi nopeasti kierrätyskankaista. Äidin vanhaan paitaan lisättiin isän puhkiluneesta t-paidasta helmaa ja ratkottiin hihoja. Rintaan aplikoitiin lepakko ja kaulukseksi ommeltiin fleeceä (kokomusta olisi tietysti ollut parempi, mutta tähtikuvioinenkin menetteli). Fleecähän käytettiin siksi, että kaulus pysyisi vähän pystyssä, kovikekangas kun oli päässyt loppumaan. Punaiset kynnet, mustaa meikkiä silmien alle ja terävät kullmahampaat viimeistelivät vampyyrineidon juhla-lookin.



Ohjelma tulostettiin seinälle.



Ovikyltti toivotti vieraat tervetulleiksi.



Seinille koristeiksi 7-vuotias askarteli kummituksia ja muita kauhistuksia paperista.



Kupeissa on silmämunia ja koppakuoriaisia.



Irtileikattuja sormia



Juomaksi myrkkyä ja veriboolia rotan aivojen kera.



Kurpitsakilpailun satoa. Voittaja sai palkinnoksi itse askarrellun halloween-kortin.

Juhlat olivat onnistuneet ja vierailla oli kammottavan kivaa!

perjantai 28. lokakuuta 2011

Joulusydämiä


Taas piti leikellä vähän joulupapereita.

 

Sydänpussukan voi ripustaa vaikka kuuseen.



Sisälle voi sujauttaa karkkia tai pienen piparkakun.

Kynttiläkortteja


 P*skarteluhaasteeseen tein ei-perinteisen-kortin Amalian askartelujen ohjeella.



Kuva on akvarellikynillä väritetty digileima.



Sisälle mahtuu neljä lämpökynttilää.



Samaa vauhtia syntyi toinenkin kynttiläkortti, tänne voi laittaa joulutervehdystagin sisälle. Seuraavaksi pitänee koittaa tätä.



7-vuotias sai rauhassa puuhailla kokoon läjän omia kortteja, kun äidillä oli kädet täynnä omassa näpertelyssään. Erityisen kivaa oli kuulemma leimata, ja kohotarroilla korotetut koristukset näyttää myös olleen mukavia.

torstai 27. lokakuuta 2011

Minituliaisia


Muovailimme ekaluokkalaisen kanssa uunissa kovetettavasta Cernit-muovailuvahasta nukkekotiin uusia tavaroita.



Näistä vain tuo lautanen on minun tekemäni, muut 7-vuotiaan käsialaa.



Keittiön pöydällä pizzat odottelee syöjiä.



Perheen isä on käynyt ulkomailla ja tuonut matkamuistona seinäkoristeen "jostain Kiinasta tai Afrikasta." Isä asettelee koristetta seinälle ja äiti on makutuomarina.



Sillä aikaa lapset leikkivät uusilla leluilla vintillä lastenhuoneessa. Isommilla on menossa angry birds -leikit ja pienin ottaa horjuvia askeleita leppäkertun suuntaan.

perjantai 21. lokakuuta 2011

Joulua joulua


Moni askartelubloggaaja on tehnyt helppoja kortteja Lauran haasteeseen, joten minullekin iski inspiraation. Olen aina ollut jouluihminen ja odotan joulua suunnilleen elokuusta alkaen, mutta olen yrittänyt vähän hillitä... Muutenhan koko juhlaan ehtii kyllästyä ennen joulukuuta. Kaupoissa on jo joulukoristeita esillä, ja lelumainoksia tuppaa postilaatikosta, joten annoin itselleni luvan tehdä muutaman kortin, vaikka ollaankin vasta lokakuussa.



Kaikki paperit on samasta jouluisesta 6x6 tuumaisesta kartonkilehtiöstä, jossa on puolet kimaltavia sivuja ja puolet kaksipuoleisia. Leikkasin kuusikuvan yhdestä sivusta, ruudullisen pohjan toisesta ja tarrapaloilla kohotetun joulusukan kolmannesta. Sitten vaan teksti ääriviivatarroilla mukaan. Vaikeinta tässä prosessissa on saada teksti suoraan.



Samaa vauhtia syntyi useampikin kortti. Ja kuten näkyy, tekstit vähän vinksottaa... Mutta onpahan itse tehdyn näköisiä.



Jämäpaloista syntyi miljuuna pakettikorttia.



Jotain noiden korttien teon helppoudesta kertoo se, että 2,5-vuotias ehti koristella samassa ajassa vain neljä tagia, vaikka on tarrojen liimaamisen mestari.

tiistai 18. lokakuuta 2011

Halloweenkortteja


 Esikoinen tykkää kaikista pelottavista halloween-jutuista, joten askarreltiin vähän kortteja. Vaikka kuka edes lähettää halloween-kortteja Suomessa? En minä ainakaan. Nämäkin saa olla koristeena (tai kauhistuksena) ikkunalaudalla, kunnes kyllästytään katselemaan.



Osallistun ensimmäistä kertaa Vintage-haasteeseen, aiheena Halloween, kun löysin näin kivan noitakuvan. Tulostin tosin teki kurpitsaan ärsyttäviä raitoja.



Tässä ekaluokkalaisen taidonnäyte. Tunnistaako kukaan tätä elokuvasta tuttua hahmoa?



Ensimmäistä kertaa tein telinekortin, sehän olikin helppoa. Leikkasin luurankomieheltä silmät päästä ja laitoin pään kohotarroilla kiinni, niin tuli hurjan näköinen nassu silmänreikineen..

Rinsessoja


Voitin jostain kesäisestä Inspis-haasteesta  lahjakortin Klemmarikellariin ja tilasin mm. Cosmic Shimmer Mist mustekimallesuihketta. Nyt vasta innostuin kunnolla testaamaan sitä. Suihkuttelin kakkupaperin skräppäyskartongin päällä ja sain näin sekä hienon värisen kakkupaperin että hauskasti kuvioidun skräppäyskartongin. Kätevää, eikö totta?



Skräppäyksellä osallistun Inspiksen Kimallus-haasteeseen.



Kakkupaperikortilla taas osallistun P*skiksen kakkupaperihaasteeseen. En ole oikein taitava näissä värityshommissa, mutta menköön nyt...

lauantai 15. lokakuuta 2011

Mazebookeja


 Maikon askartelupöydän ääressä -blogissa oli vastikään kiva ohje pikku albumin, mazebookin tekemiseen. Tein kokeeksi yhden, jonka esikoinen sitten takavarikoi omiin juttuihinsa. Sovelsin ohjetta A4-kokoisille papereille sopivaksi ja tehtiin MLL:n perhekahvilassa hienot mazebook-perhekahvilapassit (passiin saa aina tarran, kun käy kahvilassa.)

Esikoinen tuunasi oman kirjasensa tarroilla ja aikoo kirjoittaa siihen tarinan. Keskimmäinen koristeli perhekahvilapassinsa piirustuksilla, pienimmäisen raidallinen passi taitaa jäädä äidin täytettäväksi.

perjantai 14. lokakuuta 2011

Hirvittäviä hirviöitä


Parin viikon päästä olisi tuo juhla Amerikan ihmemaasta, halloween. Askartelutuokio omien ja naapurin tytön kanssa tuotti teemaan sopivia hirvityksiä.



Mitäs täällä jahdataan keihäiden kanssa?



No näitä kammotuksia tietenkin!



Sormivärihämähäkit on aika kiltin näköisiä.



Kummitukset taas ovat sitäkin hurjempia!

Ideavarkaissa on käyty Paperiliittimen blogissa.

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Pirtsakat sukat


Neuloin ekaluokkalaiselle oikein lämpimän väriset syyssukat.

 

Varsi on tehty Olga-sukkien ohjeella, lanka Novitan Tico Tico ja puikot 3.

tiistai 11. lokakuuta 2011

Ukin tytöt


 Inpis-haasteessa skräppäillään tällä viikolla salaisuuksia.



Muistelin lapsuuden leikkejä mummulassa.



Salaisuus löytyy tarinan lisäksi tuon kuvan takaa, siellä on tallessa yksi kirjelappunen mummulta.



Leikkelin osia toisesta kartongista tähän mukavaan kukkakuvioiseen taustaan.



Skräppäilin toisenkin sivun, jossa ollaan me kolme serkusta ukin kanssa. Meillä tytöillä on samanlaiset hellemekot ja yleensä aika jäyhän näköisen ukin kasvoilla on leveä hymy! Tämä ihana kuva roikkui aina mummulan seinällä, samoin kuin tuo kuva edelliseltä sivulta, jossa istumme pihakeinussa.

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Ristiäiskutsut


Pienimmäisen kemut lähestyy ja kutsukoritit on jo lähetetty. Piti tehdä useammanlaisia kortteja, kuka sitä nyt kovin montaa samanlaista jaksaa...

 





p.s. Anski arpoo mahtavan läjän askartelutarvikkeita!

Mitä ne 2-vuotiaat askartelee?


 

No ainakin piirtää, leimailee, värittää, repii, liimaa, asettelee hamahelmiä, maalaa ja vähän leikkaakin. Taidetta syntyy enemmän kuin kotiin mahtuu!



Ikkunataidetta syksyn lehdistä innostui tekemään myös 7-vuotias.

maanantai 3. lokakuuta 2011

Curly Purlyt


 Nuorimmainen sai uudet villikset.



Lanka on Dark Horse Yarnsin Rhapsodya, puikot 3,5, 4 ja 4,5. Koko S ja malli Curly Purly.